دبیر انجمن بیسکویت، شیرینی و شکلات می گوید: بیشتر مشکلات این صنعت مواد اولیه است که بعلت نوسانات نرخ ارز و تحریم ها، ثبت سفارش و دسترسی به مواد اولیه را با مشکل مواجه کرده است.
مواد اولیه، مشکل اصلی صنعت شیرینی و شکلات /  سرانه 20 کیلوگرمی مصرف شیرینی در کشور
جمشید مغازه‌ای دبیر انجمن بیسکویت، شیرینی و شکلات درباره سرانه مصرف شیرینی شکلات در کشور گفت: سرانه مصرف شیرینی در کشور ما حدود ۲۰ کیلوگرم است.
 
او با بیان اینکه توان تولید در سال حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن است، افزود: در سال ۹۷ حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن تولید داشتیم که از این میزان ۳۱۷ هزار تن به ۶۶ کشور دنیا به مبلغ ۸۰۰ میلیون دلار صادر شده و بقیه به مصرف داخل رسیده است.

 

مغازه‌ای درباره کاهش ظرفیت تولید نیز افزود: بیشتر مشکلات ما تهیه مواد اولیه است که بعلت تحریم‌ها تهیه مواد اولیه سخت شده است.

 

او افزود: قسمتی از مواد اولیه مثل آرد، روغن، شکر و شیرخشک در داخل کشور تهیه می‌شود و در انحصار دولت است و انواع مشتقات کاکائوها، اسانس ها، رنگ‌ها و اسید‌های خوراکی نیز از خارج وارد می‌شود که بعلت نوسانات نرخ ارز و تحریم‌ها ثبت سفارش آنها مشکل شده و دسترسی به مواد را با مشکلاتی روبرو کرده است.

 

او در ادامه افزود: در مورد شکر عوامل طبیعی باعث مشکلات شده است، نیشکر‌هایی که در خوزستان تولید می‌شود تحت تاثیر بارندگی قرار گرفت و برداشت را دچار مشکل کرد همچنین سیل بهار نیز کشتراز‌ها را زیرآب برد که برای تهیه شکر دست به دامان دولت شدیم.

 

دبیر انجمن بیسکویت، شیرینی و شکلات درباره کیفیت محصولات داخلی و رقابت با محصولات خارجی هم گفت: کیفیت محصولات داخلی تضمین شده است و از آخرین تکنولوژی ها و صنعت در اکثر کارخانجات استفاده می شود که باعث صادرات به کشور‌هایی همچون آمریکا، روسیه و ژاپن شده است.

 

او افزود: در بسته بندی نیز سعی کرده ایم به بهترین‌های دنیا برسیم و مطمئن هستم که رسیده ایم، چون اختلاف چندانی بین کیفیت محصولات ایرانی و خارجی در صنعت شکلات نداریم.

 

او درباره هدف گذاری‌ها صادرات گفت: وقتی مواد اولیه کافی و وافی داشته باشیم برای صادرات نیاز به حمایت وزارت صنعت و معدن داریم از جمله تسهیل ورود موقت موادی مثل شکر تا زمینه رقابت با سایر رقبا حفظ شود.

 

مغازه‌ای گفت: برگشت ارز و پیمان سپاری تولید کننده‌ها به دولت و بانک مرکزی نیز سکته‌ای در صادرات ایجاد کرد و بر مشکلات افزود البته اخیرا تهاتر در صادرات و واردات در بخش نامه جدید بخشی از مشکلات را تسهیل کرده است.

 

صفدری معاون دفتر صنایع غیرفلزی وزارت صمت در ارتباط تلفنی درباره مشکل شکر در صنعت شکلات و شیرینی گفت: جی تی سی و شرکت بازرگانی دولتی ایران درخواست مابه التفاوت نرخ شکر را کرده است که جی تی سی می‌گوید از محموله‌های بعد از ۹۸/۵/۲۷ برای تحویل به صنایع شیرینی و شکلات، نوشابه و آبمیوه وجود دارد که پیگیری لازم از وزارت جهاد کشاورزی و شرکت بازرگانی انجام شده است و برای پرداخت مابه التفاوت مخالف هستیم.

 

 

۳۱ شهریور ۱۳۹۸ ۱۰:۲۰
کد خبر : ۸۷

نظرات بینندگان


تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید